Binnenschoolse Judoles op Mozaïek en Vogelveste

Geplaatst op woensdag 20 december 2017

Binnenschoolse Judoles op Mozaïek en Vogelveste

Afgelopen vrijdag, 15 december 2017, hadden de leerlingen van Het Mozaïek en De Vogelveste een speciale gymles; ze kregen een échte judoles van Sensei (Judotrainer) Erwin Mulder van Judovereniging KIAI Lelystad.

Gymzaal Kempenaar was omgetoverd tot een ware Dojo. Op de vloer lag een grote Tatami (mat) waarop de kinderen naar hartenlust konden judoën. Elke les werd gestart met een respectvolle groet.  Om blessures te voorkomen en de spieren goed op te warmen werd na het groeten gestart met een warming-up spel. Na de warming up werden er in tweetallen allerlei judo-oefeningen gedaan: Stoeien met een bal, elkaar omrollen, achterover vallen en afslaan, enzovoort. Spelenderwijs leerden de kinderen allerlei basis beginselen van de judo sport. Tijdens de lessen stond plezier maken en respect voor elkaar hebben boven aan. De kinderen wisselden regelmatig van judo-maatje, judoën doe je namelijk met elkaar en met iedereen! De kinderen genoten zichtbaar en er werd flink gezweet.

Namens alle kinderen van Het Mozaïek en De Vogelveste willen we Erwin hartelijk danken voor de leuke en leerzame Judolessen!

Groet Jasper Broekman