Meiden Driemaster Kampioen!

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017

Maandag 3 april ging weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van start bij SV Batavia’90. Net als afgelopen jaren waren er veel scholen die deelnamen aan het jongens 11-11, meisjes 7-7 en jongens/gemixt 7-7 toernooi.

De meisjes van de Driemaster die startte deze dag met hun poulewedstrijden. Iedere wedstrijd duurde 15 minuten en er moesten 4 poulewedstrijden gespeeld worden. Ondanks de vele kansen werd de 1e wedstrijd verloren van de Albatros met 2-1. De teleurstelling droop van de meiden af, maar er werd zo goed gevoetbald. De opmerking van, het Nederlands Elftal verloor op het gewonnen EK in 1988 ook de 1e poulewedstrijd, werd door de coaches nog benoemd om met het team niet in een negatieve spiraal terecht te komen.. Dus er kon nog van alles gebeuren. De 2e wedstrijd was ook weer een genot om naar te kijken. Deze werd gewonnen net als de andere 2 poulewedstrijden. Dit betekende dat de meisjes als 1e in de poule eindigden en zich op konden maken voor de finalepoule.

Hierin zou de weerstand wel weer een stuk groter zijn, omdat ze nu teams tegen kwamen van gelijkwaardig niveau. Ondanks dat werden alle 3 de wedstrijden in de finalepoule gewonnen en konden ze zich opmaken voor de halve finale. Deze werd gespeeld op donderdag 13 april en was 1 grote happening op de voetbalvelden van SV Batavia’90. Alle halve finales van alle categorieën werden tegelijk gespeeld. De tegenstander was de Lispeltuut en deze werd met volle overtuiging en veel krachtsinspanning met 1-0 verslagen. Dat betekende dat de finale bereikt was. In de finale moest er worden aangetreden tegen de Driesprong. In een hele spannende finale, waarin beide teams erg aan elkaar gewaagd waren moesten uiteindelijk penalty de beslissing geven. Deze werden gewonnen de Driemaster na een zeer zinderende penalty reeks. En zo mochten de meiden van de Driemaster zich kampioen van Lelystad noemen.

Wat hebben ze het als team goed gedaan. Een goede sfeer binnen het team, met hele betrokken coaches en een geweldige support van ouders en schoolgenoten hebben geleid tot dit prachtig resultaat.

Een trotse gymmeester