Schoolvoetbaltoernooi 2017

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017

Afgelopen twee weken vond het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi bij SV Batavia ’90 weer plaats. Sjaak Dijkstra, het Sportbedrijf Lelystad en de Vakgroep Bewegingsonderwijs hadden de handen wederom in één geslagen om er weer een fantastisch toernooi van te maken!

Een grote wens vanuit de scholen was om het toernooi te verkorten. Voorheen duurde het toernooi bijna een maand, we hadden dit nu terug kunnen brengen naar 2 weken, zonder dat er minder wedstrijden gevoetbald hoefden te worden.

In totaal deden er maar liefst 31 scholen mee aan het toernooi in drie verschillende categorieën: Jongens 11 tegen 11, meiden 7 tegen 7 en jongens/mix 7 tegen 7. Elk team had sowieso 2 speeldagen en de teams die door gingen naar de finale speelden nog een extra moment.

Omdat wij de Fair-Play gedachte bij het toernooi hoog in het vaandel hebben staan hadden alle deelnemers het Fair Play contract ondertekend. Hiermee beloofden zij op een sportieve manier mee te spelen aan het toernooi en respect te tonen voor medespelers, tegenstanders en scheidsrechters. Dit heeft zijn vruchten af geworpen, tijdens het toernooi hing er een ontspannen en sportieve sfeer!

Dit jaar was er een grote finaledag voor alle categorieën; donderdagavond 13 april werden de halve finales gespeeld met aansluitend de wedstrijden voor de 3e/4e plaats en de finales. Het was een spannende en gezellige avond met spectaculaire wedstrijden! Uiteindelijk werden de finales gewonnen door onderstaande scholen:

  • Meiden 7 – 7: Boeier
  • Jongens/mix 7 – 7: Vuurtoren
  • Jongens 11 – 11: Schakel

De wedstrijden werden gefloten door vrijwilligers van SV Batavia ’90 en leerlingen van Eduvier Onderwijsgroep en het Groenhorst College. Mede dankzij hun inzet kon het toernooi plaats vinden, waarvoor onze grote dank!

Wij kijken terug op een geslaagd toernooi en willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname aan deze editie van het schoolvoetbaltoernooi!