Kung fu gegeven door leerling op de Grundel

Geplaatst op vrijdag 3 maart 2017

Naast de reguliere gymlessen op de Grundel waarin we allerlei verschillende onderdelen oefenen, is er uiteraard ook ruimte voor de inbreng van leerlingen zelf. Alle kinderen hebben enorm veel kwaliteiten en hoe gaaf is het om ze de kans te geven deze te delen.


Zo kwam een tijdje geleden een leerling (Marlon) uit groep 8 bij met een vraag: ‘Meester, ik wil graag mijn spreekbeurt houden over mijn sport; Kung Fu’! Ik zeg; ‘Dat is gaaf, hoe kan ik je hierbij helpen?’ Je hoeft me niet te helpen, ik regel het samen mijn Kung Fu Trainer, ik heb alleen de gymzaal nodig. Vervolgens hebben we het plan samen besproken en gekeken naar een geschikt moment. Hier kwamen we samen uiteraard uit!

De grote dag voor Marlon was aangebroken. Helaas kwam zijn Kung Fu trainer iets te laat. Voor Marlon geen enkel punt, hij startte de spreekbeurt in de vorm van een training vakkundig zelf op met een inleidend praatje en een goede warming up. Alle leerlingen deden ontzettend enthousiast en gedreven mee, prachtig om te zien. Ik spreek uit eigen ervaring dat het met recht een warming up genoemd kon worden. Aan het eind van de warming up was de Kung Fu trainer ook gearriveerd en gaven ze samen het vervolg van de les.

Het mooie was dat iedereen constant bezig was met Kung Fu zodat het een interactieve spreekbeurt werd waarin de leerlingen konden ervaren wat Kung Fu eigenlijk is. Aan het eind van de les gaf Marlon samen met zijn trainer nog een heuse Kung Fu demonstratie waarin allerlei attributen tevoorschijn getoverd werden om het extra ‘echt en spectaculair’ te maken. Het publiek keek gespannen en vol bewondering toe.

Tijdens het nabespreken werd Marlon overspoeld met complimenten van zijn klasgenoten voor zijn te gekke interactieve spreekbeurt! Super gedaan Marlon!

 


Geschreven door Jasper Broekman
Vakleerkracht bewegingsonderwijs