Stagiaires op de Finnjol

Geplaatst op zondag 26 februari 2017

Op donderdag hebben de kinderen van de Finnjol 2 extra meesters (stagiaires). Zij heten meester Jelle en meester Lucas en lopen stage van oktober tot juni. Allebei zitten ze in het 2e studiejaar van de CALO (Christelijke Academie Lichamelijke Opvoeding) in Zwolle. Na hun opleiding willen ze graag gymmeester worden.

Beide meesters zijn sportief. Meester Jelle houdt veel van voetbal. Hij speelt in het 1e team van Urk. Meester Lucas houdt van windsurfen en fietsen (zowel wielrennen als mountainbiken). Zij geven gymles aan groep 1 t/m 8 van de Finnjol. Hierdoor leren ze alle kinderen van de school kennen en leren ze aan alle leeftijdsgroepen en verschillende niveaus les te geven. In overleg met de gymmeester bereiden meester Jelle en meester Lucas zelf de lessen voor. De gymles geven zij nu vaak nog samen en hier en daar ook al helemaal zelf. Tijdens de les, tussen de middag en na schooltijd wordt er gekeken en besproken wat er al goed ging en wat er beter kan.Ze hopen veel te leren tijdens hun stage op de Finnjol, zodat ze later hele goede gymmeesters kunnen worden.

Hieronder in het kort wat de meesters over hun stage willen vertellen:

Lucas “ de diversiteit van de verschillende culturen maakt het interessant om elke week weer vol energie voor de kinderen klaar te staan”

Jelle “ Doordat de leerlingen zoveel positieve energie in het bewegen stoppen tijdens de gymles, is het voor mij erg leuk om hier stage te lopen”.

Sportieve groet,

Meester Berton