Gymles op de Fontein

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017

Figuur*

Het is dinsdagochtend. Op dinsdagochtend geef ik les aan MBS de Fontein en begin ik met groep 2.

Ik hoor de bel gaan om 8:10 uur en loop naar de deur. De eerste leerling staat al op de stoep. Mooi op tijd! Ik doe de deur open, geef hem een hand en hij loopt meteen naar de kleedkamer en neemt vanuit daar een kijkje in de zaal en wordt meteen enthousiast. Waarschijnlijk nog niets eens doorhebbende wat we vandaag gaan doen met de gym. Niet veel later komt de rest van groep 2 binnendruppelen en zijn alle 9 leerlingen aanwezig. Het is een klein klasje.

Juist omdat het zo een klein klasje is en de lessen de laatste tijd zo goed gaan heb ik met de groepsleerkrachten afgesproken dat de wat “gevorderde” groep 1 leerlingen ook mogen meedoen. Vandaag zijn er dus ook voor het eerst 3 leerlingen uit groep 1 bij.  Ze komen voorzichtig binnen en weten niet zo goed wat voor een houding aan te nemen. Voor het eerst in de grote gymzaal is toch wel spannend.

Inmiddels is het 8:30 uur en gaan we beginnen met de les. Tijdens de uitleg vraag ik aan de kinderen uit groep 2, die natuurlijk al heel goed weten hoe je moet gymmen, om de nieuwelingen een handje te helpen tijdens de spelletjes. Eenmaal bezig zie ik mooie dingen. Er wordt een handje gegeven aan een klasgenootje bij het balanceren wanneer een kind het moeilijk vindt. Ook zie ik bij de schommelen dat er netjes gevraagd wordt hoe hoog de ander wil, en bij het acrogym, de trucjes, wordt er goed geholpen met het op- en afstappen van de ander.

Voor we het weten is het 9:10 uur en is de les al weer voorbij. Groep 2 heeft zelfstandig gewerkt en de kinderen uit groep 1 hebben lekker mee kunnen gymmen mede door de hulp van de groep 2 kinderen.

Een zeer geslaagde les en een erg goede eerste gym ervaring voor de nieuwsten!

Rob Geerdink
Vakleerkracht bewegingsonderwijs

 

* foto is afkomstig van OBS de Boeier, dit i.v.m. het feit dat de kinderen van de Fontein niet op de foto en op internet mogen geplaatst.