Zevenster Lekker Fit

Geplaatst op dinsdag 7 februari 2017

Wanneer je lekker in je vel wilt zitten, is het belangrijk dat je gezond bent. Hierdoor kun je elke dag lekker naar school, spelen en vele andere leuke activiteiten gaan doen. Maar hoe kun je nu lekker fit zijn en blijven? Op de Zevenster leren ze dat tijdens de gymles, van de vakleerkracht bewegingsonderwijs, namelijk: Natascha Pruijs.

Ook dit jaar hebben we weer een geweldig “Ik Lekker Fit” project.

Door de hele school heen zijn we zes weken lang bezig met een gezonde leefstijl. In de groepen wordt er op allerlei manieren en bij de verschillende vakken aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo hebben we een hele week bijgehouden hoeveel suiker iedereen in de groep nu eigenlijk drinkt. Wat heb je mee, bekijken hoeveel suiker daar in zit. De suiker is door middel van suikerklontjes in een pot gedaan. Zo kon er aan het eind van de week heel goed worden bekeken  hoeveel suiker er genuttigd is. Het was best schrikken hoeveel dat dan eigenlijk is.

De eurofittest is afgenomen en ook hebben we ons uithoudingsvermogen gemeten door de shuttle run te lopen. Elke ochtend starten we fris en fruitig met ochtend gymnastiek in de groepen. Een lekker actieve start van de dag. Op het plein hebben we verschillende renspelen die met gezonde en ongezonde voeding te maken hebben gedaan.

Met alle VSO groepen is er in de vrieskou buiten gegymd. Een pittige bootcamp waarbij we het gelukkig snel weer warm kregen. Voor het SO hebben we stoere bootcamp activiteiten in de gymzaal gedaan. Iedereen deed met heel veel plezier mee.

Aankomende dinsdag komt de GGD op school om te vertellen over gezonde voeding, traktaties en hoe belangrijk gezond eten voor je is. Met de jongere kinderen worden er allemaal smaaklessen aangeboden en sorteren we gezonde en ongezonde voeding.

In de middag wordt er door het team allerlei verschillende workshops georganiseerd. De leerlingen hebben hiervoor naar eigen keus mogen inschrijven. De middag staat in het teken van bewegen, eten en creatief bezig zijn. Er worden workshops aangeboden als Dans, bootcamp, tuin, knutselen, schilderen, muziek, drama, volksdans, schminken, yoga, koken en gezelschapsspel.Ook krijgen we de aankomende periode nog een Judo clinic en gaan we met de VSO leerlingen naar een echte sportschool. We drinken een hele week alleen maar water op school en bij de gym hebben we nog een spectaculaire obstakel run.

Door de ouderraad van de Zevenster is er ook een actieve ochtend georganiseerd. Waarbij ook hier de GGD in gesprek gaat over gezonde voeding. En daarna gaan we de gymzaal in voor ook de eurofittest en de shuttle run. Het is de bedoeling dat de ouders in gesprek gaan met elkaar. En zo leuke ideeën en tips rondom bewegen en voeding met elkaar kunnen delen.

We sluiten ons project af met een actieve mannequin challenge. Kortom is het weer een super leuk project waar we straks met veel plezier op terug kijken.

 

Natascha
Vakleerkracht bewegingsonderwijs

ZMLK de Zevenster