Gymles van groep 8 op de Albatros

Geplaatst op woensdag 1 februari 2017

Het is donderdagochtend en de kinderen van groep 8 willen graag naar binnen. Het is de tweede gymles van de week en dat betekent dat ze een zelfstandige les hebben. Op het whiteboard staat in het kort beschreven wat ze vandaag gaan doen. Een uitgebreide uitleg is niet nodig, hoogstens een paar aanvullingen. De activiteiten in de gymzaal hebben de kinderen maandag ook gedaan.

 

Skateboarden is uitgebreid met een miksituatie. Gewoon skateboarden zonder mikken kan ook. En omdat er twee banen zijn, is het doen van een wedstrijdje ook mogelijk.

Bij het klauteren op de boulderwand mogen de kinderen ervoor kiezen om een blinddoek op te doen. Dat blijkt een uitdagende activiteit te zijn. Ineens moeten ze gebruik maken van andere zintuigen. Ook samenwerken komt hierbij om de hoek

kijken. Want een kind zonder blinddoek houdt in de gaten of er niet te hoog geklommen wordt en of kinderen niet te dicht bij elkaar in de buurt komen.

In een hoek van de zaal staat een jagerbal-achtig roofspel. Hierbij spelen de kinderen met een systeem met levens. (bedankt Edo voor dit goede idee!) Lopers die geraakt worden moeten hun leven (lintje) inleveren maar mogen nog wel mee blijven spelen. Het spel is afgelopen als alle blokken zijn geroofd of als er geen lopers meer met levens zijn. Het werkt uitstekend, kinderen blijven er veel plezier in houden.

De hindernisbaan is een evaluatieonderdeel. Twee kinderen die niet mee kunnen doen met de gymles verzorgen de start en meten de tijd met een stopwatch. De tijden worden ook gelijk in het lvs gezet. Jezelf verbeteren mag natuurlijk altijd. (Matthias en Mark bedankt voor de geweldige tip van de stopwatch op de laptop!)

Deze klas is op een super fijne manier zelfstandig aan het werk. Het is mooi om te zien hoe ieder kind op zijn/haar manier deelneemt aan deze gymles. Er hangt een fijne sfeer. De les wordt afgesloten met een eindspel. En aan het einde van de les komen twee kinderen vragen of ze alsjeblieft mogen helpen bij de gymles bij de kleuters van die middag. Wat een fijne start van de dag!