Judo op OBS de Brink

Geplaatst op woensdag 25 januari 2017

In de zaal lag een grote judo mat en daarop stond een imposante man met een wit pak aan en een zwarte band om. Eindelijk was het dan zover:  ‘het school judo voor de leerlingen van OBS de Brink ging beginnen!’

Iedereen kreeg een judo jas met band om aan te trekken. Sensei (judo meester) Ronald Verhulst van JVIJ (Judo Vereniging IJsselmeer) was gekomen om de kinderen een aantal basis vaardigheden te leren van het judo. We begonnen met een leuk startspel waarbij de kinderen lekker mochten rennen. Daarna begon het echte werk, de kinderen kregen onder andere te zien hoe je met judotechnieken iemand kon om kantelen en in de houdgreep kon nemen.

De kinderen waren allemaal intensief aan het oefenen en het was super om te zien hoe de kinderen elkaar aan het helpen waren. Daarna konden ze nog lekker stoeien en werd er afgesloten met een leuk eindspel.  Al met al een super leuke en leerzame les waarbij de kinderen genoten hebben.

Na twee erg leuke lessen tijdens schooltijd, kunnen we niet wachten tot de naschoolse lessen gaan beginnen, bedankt Ronald voor de leuke lessen!

Vriendelijke groet,

Sander van Brussel
Vakleerkracht bewegingsonderwijs