Pietengym op de Boeier

Geplaatst op dinsdag 6 december 2016

Lieve lezers,

Vorige week stond bij OBS de Boeier de Pietengym centraal in de Sinterklaasweek.

De kinderen konden over van allerlei klim- & klauterparcours. Ze mochten mikken met de cadeautjes in de schoorstenen en er was een stoomboot van Sinterklaas die voor hen geduwd werd. Het was erg leuk en gezellig! Dit ook omdat een hoop kinderen in een eigen pietenpak kwamen gymmen. Heel gaaf om te zien dat ze zo’n plezier hadden in de activiteiten die er aangeboden werden.

De kinderen mochten deze les echt zelf kiezen wat ze wilden doen. Normaal worden er groepjes gemaakt, of is de les zelfstandig, met als regel dat ze alle spellen minimaal 1x doen. Nu was het een soort ‘speeltuin’, waarin ze wel moesten wachten op de beurt, maar verder alles mochten spelen wat hen leuk leek.

De favoriete activiteiten waren het schuine dak en de dunkpiet. Bij de dunkpiet mochten ze een aanloop nemen over de banken, springen met een bal in de trampoline en proberen deze te scoren in de schoorsteen(basket).

Ook de kleuters hebben in het speellokaal met een heleboel pietenactiviteiten geoefend. Ze mochten ook over de daken en dakranden lopen en proberen met cadeautjes te mikken in de schoorstenen.

Alle kinderen zijn door de Zwarte pieten beloond met een diploma voor de enorme inzet, plezier en samenwerking met elkaar. Heel leuk dat het weer zo’n succes was dit jaar!

Met sportieve groet,

Meester Steven

20161128_100839