Pietengym op het Spectrum

Geplaatst op donderdag 1 december 2016

pietengym-jasper

De week voorafgaand aan pakjesavond stond in het teken van Pietengym. Sinterklaas en zijn Pieten hebben het natuurlijk ontzettend druk en kunnen alle hulp goed gebruiken, tijd om alle kinderen dus op te leiden tot échte hulppieten!

De eerste les hebben we het grote Sinterklaasspel gespeeld. Sinterklaas en zijn Pieten waren onderweg met de pakjesboot maar werden overvallen op zee door Piraten. Alle Pieten moesten er voor zorgen dat de pakjes en schatten weer terug gevonden werden. Werd je gevangen door een piraat moest je naar de pietengevangenis. Uit de gevangenis kon je gelukkig wel ontsnappen door extra pietenoefeningen te doen; opdrukken, buikspieren trainen, touwtje springen en balanceren. Een leuk spel waarbij ook de conditie van de Pieten goed getest werd!

De tweede les hebben we allerlei Pietenoefening gedaan. Schommelen in de Zak van Sinterklaas, pakjes met de auto weg brengen, pepernoot dunken, klimmen in het Pietenhuis en nog veel meer!

De kinderen hebben genoten en Sinterklaas heeft er weer een heleboel hulppieten bij voor deze drukke dagen voor pakjesavond!

 

Groet alle kinderen van Het Spectrum en Meester Jasper