Schoolhandbaltoernooi 2016

Geplaatst op vrijdag 4 november 2016

handbal-1

het is de week waarin de sport handbal in Lelystad even centraal staat. Althans voor een hele hoop kinderen van de leeftijd 9 t/m 12 jaar. Woensdagmiddag, toen ik even kwam kijken, was het toernooi al in volle gang. De tribunes bezet, overal kinderen rond aan het rennen en ouders, leerkrachten en begeleiders druk in de weer met het coachen van de spelende teams.

De locatie, sporthal van de Rietlanden, leent zich perfect voor het toernooi. 2 grote sporthallen met in totaal 4 speelvelden. Een mooie kantine en ruime tribunes voor opa’s, oma’s, ouders en andere geïnteresseerden.

handbal-2Ook dit jaar is het toernooi georganiseerd door de handbal vereniging. Voor de 38ste keer alweer. Gemotiveerde vrijwilligers die hun favoriete sport graag willen delen met wellichte toekomstige enthousiastelingen voor hun sport. Mooi om te zien hoe de kinderen met plezier in het veld staan en genieten van het sporten met elkaar en tegen elkaar. Er is aandacht voor fairplay, door voordat de wedstrijd begint, te starten met het elkaar toewensen van een fijne wedstrijd middels een handdruk. Ondanks dat het competitieve element aanwezig is, staat plezier en de veilig altijd bovenaan. Fijn om dat ook bij dit toernooi te zien, proeven en voelen.

Vanavond de finale. Heel veel plezier en hopelijk volgend schooljaar weer een mooi handbaltoernooi voor alle basisscholen in Lelystad.

 

logo-handbal