Échte Daltonles op de Tjalk

Geplaatst op maandag 10 oktober 2016

Op maandag 3 oktober mochten Omar en Jeremy aan hun groep een zelf voorbereide basketballes verzorgen. Ze hadden er goed over nagedacht en voor extra spullen gezorgd. We begonnen met oefeningen zoals verschillende manieren van over- en afspelen, dribbelen, verdedigen en een heus parcours. Alle kinderen deden fantastisch mee en waren zeer enthousiast over de oefeningen. Eigenlijk was de gymtijd al voorbij, maar ze hadden graag ook een toernooitje gespeeld en dus gingen we langer door, moet kunnen voor een keertje toch? Zoals gezegd gingen we in 3 teams toernooitje spelen. Elk team een keer tegen elkaar. Wat dan gelijk opvalt was dat kinderen het geleerde bij de oefeningen ook naar een wedstrijdje konden vertalen, dat er veel gescoord werd, maar ook dat niet elk kind de bal meer kreeg. Daar zijn natuurlijk wel oplossingen voor, maar die werden even niet gevonden. Op het einde mochten de kinderen vertellen wat ze van de les vonden en de opmerkingen waren erg positief naar Omar en Jeremy toe. Die kinderen die wat meer in het toernooitje betrokken hadden willen worden gaan we volgende keer (want die komt zeker!) bedienen. Omar en Jeremy, ontzettend bedankt voor de basketballes, klasse gedaan!

Groetjes meester Micha