Ontmoetingsdagen op de Regenboog

Geplaatst op woensdag 28 september 2016

regenboog

Een nieuw schooljaar een nieuw begin….

Wanneer je na de zomervakantie in een nieuwe groepssamenstelling start, gebeurt er een hoop op sociaal emotioneel gebied.

Altijd weer spannend, nieuwe klasgenoten, soms een nieuwe leerkracht. Op de Regenboog gebeurt dit ieder schooljaar opnieuw in de combinatiegroepen.

Hoe ga je hier mee om? Wat draagt ertoe bij om deze veranderingen te verwerken en een plekje te geven?

De Ontmoetingsdagen; een dagje weg met de groepen 1 t/m 4 en een schoolkamp voor de groepen 5 t/m 8. Een mooie gelegenheid om in een speelse sfeer elkaar te ontmoeten. Elkaar te leren kennen over elkaars verschillen, elkaar steunen wanneer een dagje of nachtje van huis soms best spannend kan zijn en nieuwe vriendschappen sluiten.

Met de groepen 5 t/m 8 zijn we twee nachtjes weggeweest op het scouting terrein in Emmeloord. Een fijne omgeving met speelvelden, een speelbos en een mooie klimtoren. We hebben hier deze dagen flink gebruik van gemaakt.  Hutten gebouwd in het bos, speurtochten met opdrachten waarbij zelfs de kinderen de dijken rondom de polder moesten redden.  In de vroege ochtend klimmen op de klimtoren…oh wat was die hoog! En met dit fantastische weer konden de waterspelen natuurlijk niet ontbreken. Activiteiten samen met je groep, maar ook groeps- doorbroken. Elkaar leren kennen en plezier maken stond centraal.

De laatste avond, traditioneel afgesloten met een Bonte Avond in thema, genoten van de creatieve ideeën van de kinderen en een hoop met elkaar gelachen.

Kortom; Zeer waardevolle dagen waar we de rest van het jaar profijt van mogen ondervinden.