Kijkles voor ouders op de Driemaster

Geplaatst op vrijdag 1 juli 2016

De afgelopen 2 lessen konden de ouders van de kleuters van de Driemaster mee kijken en mee doen tijdens de gymles. Dit was de tweede keer dit schooljaar dat de ouders konden kijken. Met dit soort lessen willen we ouders een idee geven wat we allemaal doen tijdens de gymlessen met kleuters en de ouderbetrokkenheid vergroten.

Deze les had ik 6 verschillende onderdelen neergezet zoals een schommel, touwzwaaien, klimmen, tikspel, mikken op de korf en freerunnen.

Foto kijkles

De kinderen mochten deze les zelf de volgorde bepalen van de activiteiten, beter bekend als een speeltuin les. De ouders waren in grote getale gekomen en velen deden ook actief mee. Ik zag ouders klimmen in het wandrek, speelden mee met het tikspel en duwden bij de schommel.  Dit was erg leuk om te zien en je ziet dat kinderen het ook leuk vinden om samen te bewegen met hun vader of moeder. De kinderen vonden vooral het freerunnen erg leuk om te doen en de één sprong nog hoger van kast naar kast dan de ander.

In het nieuwe schooljaar is het de bedoeling dat we tijdens de Nationale Sportweek de kijklessen gaan inplannen Lelystad breed. Wij vinden ons vak heel belangrijk, omdat wij van mening zijn dat bewegen goed is voor een kind.

Dus hopelijk zien we in september meerdere ouders van verschillende groepen in de gymles.

Sportieve groet,

Ricardo van de Pol