Horizon komt goed voor de dag op het schoolvoetbaltoernooi

Geplaatst op maandag 25 april 2016

 

Ook dit jaar was de Horizon weer goed vertegenwoordigd op het schoolvoetbaltoernooi. De jongens speelden mee met het 11-11 toernooi en de meisjes met 7-7. Beide teams bestonden uit voornamelijk kinderen uit groep 8 en werden aangevuld met een aantal kinderen uit groep 7. De teams werden begeleid door een enthousiaste vader (jongens 11-11) en een enthousiaste broer (meisjes 7-7) van een leerling.

De 1e avond mochten zowel de jongens als de meisjes spelen. De jongens behaalden 2 overwinningen en de meisjes wonnen 1 wedstijd en speelden er 1 gelijk. De 2e avond wonnen de jongens ook vrij gemakkelijk hun beide wedstrijden en behaalden hiermee een plek in de finalepoule. De meisjes speelden hun 3e poulewedstrijd gelijk en wonnen de laatste, zodat ook zij door mochten naar de finalepoule.

In de finalepoule hadden de jongens meer weerstand dan in de poulefase en wonnen 1 wedstrijd en speelden er 2 gelijk. Op basis van een beter doelsaldo gingen zij door naar de halve finale. De meisjes hadden het in de finalepoule een stuk lastiger en verloren 2 wedstrijden en speelden er 1 gelijk. Hun toernooi was hiermee ten einde. Maar ze hebben het super knap gedaan in een team zonder ook maar 1 voetbalster.

De jongens speelden in de halve finale tegen de Laetare. In een gelijk opgaande wedstrijd werd er 1-1 gespeeld en moesten penalty’s bepalen wie er uiteindelijk door mocht naar de finale. De keeper van de Horizon stopte maar liefst 4 penalty’s en hiermee behaalden zij voor de 3e x op rij de finale van het schoolvoetbal.

Deze finale werd op woensdagavond 20 april gespeeld op het hoofdveld van sv Batavia’90. De tegenstander was de Driesprong. Al vrij snel bleek dat dit team bestond uit een aantal goede voetballers. Al snel maakte zij een knappe goal en namen een 1-0 voorsprong. Daarna werd de Horizon beter en kreeg een paar kleine kansjes. Maar zoals wel vaker in het voetbal, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Het werd dan ook 2-0 via een prachtig afstandschot. In de 2e helft kwam de Horizon nog wel terug tot 2-1, maar verder kwamen ze niet. En zo werd de finale helaas verloren.

Al met al was de Driesprong de terechte winnaar. Maar wat hebben de jongens van de Horizon het goed gedaan.

Sportieve groet,

Meester Ricardo

huldiging

Huldiging op het schoolplein tijdens de gezamenlijke opening van de koningsspelen met de Driemaster.