SBO De Watergeus ontwikkelt klimtuin

Geplaatst op dinsdag 15 maart 2016

watergeus
In de kerstvakantie is SBO de Watergeus begonnen met het ontwikkelen van een klimtuin op het schoolplein voor de midden – en bovenbouw. Het schoolplein wordt op deze manier nieuw leven ingeblazen.

Met hulp van 5 ouders werd op dinsdag 22 december gestart met het verwijderen van ongeveer 900 stoeptegels uit het schoolplein. Het leek een grote klus maar het was uiteindelijk toch vlot gebeurd door het harde werken van ouders en leerkrachten van de school. De firma Schlepers uit Lelystad was benaderd om boomstammen te vervoeren die Staatsbosbeheer klaar had liggen in het Zuigerplas bos dichtbij het Belevenissenbos. Vrijdag 15 januari werden de boomstammen met een grote vrachtwagen naar het schoolplein gebracht. Met een beetje passen en meten konden de boomstammen zo over het hek heen neer worden gelegd.

Als laatste werd de 17m3 houtsnippers geleverd die moest dienen als ondergrond voor de boomstammen. Met veel hulp van scheppende en kruiende kinderen was die klus binnen een paar dagen geklaard. Het uiteindelijke resultaat is hier onder te zien.
klimtuin
In de komende jaren wordt de klimtuin nog uitgebreid met bokspring palen, stapstenen, insectenhotels en meer. Voor nu zijn de kinderen al erg blij met de nieuwe speelmogelijkheden.