Skeeleren en Schaatsen op De Sluis

Geplaatst op donderdag 3 maart 2016

In de maand februari hebben de leerlingen van OBS de Sluis (groep 8) de kans gekregen om kennis te maken met de schaatssport. De leerlingen kregen tijdens de gymles een skeelertraining van medewerkers van Flevo On Ice uit Biddinghuizen. Dit was al een erg leuk voorproefje op het uitje naar de echte ijsbaan.

Een week later gingen we met auto’s naar de locatie in Biddinghuizen toe en kregen de leerlingen een training van trainers van schaatsvereniging STL. De kinderen werden op niveau ingedeeld en gingen lekker aan de slag. Ze hebben al met al 1,5 uur schaatspret gehad. De één schaatste heerlijk rondjes om de 400 meter baan, maar ook een stel ging dapper de 3 kilometerbaan op.

Al met al kijken wij terug op een geslaagde ochtend en middag. We hebben de samenwerking met STL en Flevo On Ice als zeer prettig ervaren. We kijken als stiekem uit naar volgend jaar…

sluis