Lucky Wheels op de Finnjol

Geplaatst op donderdag 11 februari 2016

Een aantal weken geleden hadden de kinderen uit groep 5 t/m 8 van basisschool De Finnjol in de ochtend het project “Lucky Wheels”. Het programma bestond uit een theoriegedeelte in de klas waarin gastdocent Luuk Wissema vertelde hoe het is gekomen dat hij nu in een rolstoel zit. Hij vertelde op welke manier hij met zijn tegenslagen is omgegaan. Hij benadrukte met name wat je wel kan doen, welke leuke dingen en mogelijkheden er allemaal zijn. Hij leert dat je respect moet hebben voor een ander. Je niet zo maar anderen mag beoordelen. Ieder mens is uniek. Je mag er zijn. Na het theoriegedeelte in de klas was het tijd voor het praktijkgedeelte in de gymzaal. Kinderen konden ervaren hoe het is om bijvoorbeeld blind te zijn. Geblinddoekt werden er verschillende oefeningen uitgevoerd. Ervaren hoe het is om dingen op gevoel te doen. Maar ook dat je met vertrouwen te maken hebt. Je moet vertrouwen kunnen geven aan een ander en dat je op een ander moet kunnen vertrouwen. De kinderen vonden het spannend en tegelijkertijd erg interessant. Er werd in 2-tallen goed en plezierig samengewerkt. Natuurlijk konden de kinderen ook ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten en te rijden. Al met al een zeer interessante en leerzame workshop voor jong en oud.

Sportieve groet,

Meester Berton

Lucky Wheels 14 Lucky Wheels 1