Freerunnen in de Zuiderzeewijk

Geplaatst op dinsdag 26 januari 2016

IMG_20160126_155507333_HDR (Medium)

De afgelopen drie dinsdagmiddagen konden de kinderen uit de groepen 3 en 4 van de Ichthus en Vuurtoren mee doen aan een naschoolse sportcursus Freerunnen. Freerunnen is een relatief nieuwe sport waarbij je zo snel als je kunt en durft over allerlei hindernissen mag gaan. Freerunnen kan buiten gedaan worden maar juist in de gymzaal is er ook vanalles mogelijk! Met een totaal deelnemersaantal van maar liefst 38 kinderen waren het drie fantastische lessen! Tijdens de eerste twee lessen gingen de kinderen allerlei losse onderdelen oefenen zoals een cat-jump, wall-flip en een palm-spin. In de laatste les konden de kinderen zich op een groot parkour door de hele gymzaal uitleven! De laatste opdracht was een achteruit salto tegen de muur…! Dinsdagmiddag 9 februari start de cursus voor de kinderen uit groep 5 t/m 8. We hopen dat er weer heel veel kinderen mee gaan doen! Wist u dat Gymvereniging Lelystad ook een echte Freerun afdeling heeft? Kijk op de website voor meer informatie!

Kijk op de website van de Vuurtoren voor meer foto’s!