Update Schoolhandbaltoernooi 2015

Geplaatst op woensdag 11 november 2015

hvl

Afgelopen maandag, 9 november 2015, is het 37e Schoolhandbaltoernooi van start gegaan. De organisatie is in handen van Handbal Vereniging Lelystad en de wedstrijden worden gespeeld in de sporthallen van de Rietlanden.

Het toernooi is toegankelijk voor de groepen 5 t/m 8. In totaal doen er 33 teams mee van 19 verschillende basisscholen. Om alle deelnemers aan het toernooi zo veel mogelijk speelplezier te laten ervaren spelen de kinderen uit groep 5 en 6 op een half speelveld en met kleinere doeltjes. In plaats van met een echte harde en zware handbal spelen zij ook met een zachte en lichtere rubberen handbal.
De kinderen uit groep 7 en 8 spelen op een heel speelveld 7 tegen 7 met een echte handbal en echte doelen.  Tijdens het toernooi worden de spelregels vrij geïnterpreteerd door de scheidsrechters, zodat het spelelement centraal staat en niet zozeer de spelregelkennis.

De voorrondes zijn inmiddels gespeeld. De teams die op de eerste plaats zijn geëindigd spelen vrijdag 13 november de finales vanaf 16:00 uur. De teams die niet op de eerste plaats zijn geëindigd spelen woensdag 12 en donderdag 13 november de laatste wedstrijden van het toernooi. Voor elk team -ongeacht op welke plek ze geëindigd zijn- is dus een vervolg!

Via deze weg willen wij alle deelnemers aan het toernooi heel veel succes en vooral plezier wensen met de laatste wedstrijden van het toernooi!

Voor de uitslagen en standen kunt u kijken op de website van Handbal Vereniging Lelystad

Onderstaand een filmpje van een voorgaande editie van het schoolhandbaltoernooi: